Meillä jokaisella on polku kuljettavana, mutta voimme itse päättää kuinka kiitollisina sitä kuljemme


Elämme runsauden ja kulutuksen aikakautta. Haluamme usein jotakin enemmän. Kalliimman auton, isomman asunnon, enemmän lomaa ja mahdollisuuden matkustaa, hienomman puhelimen tai muuta tavaraa. Jotkut motivoituvat tällaisista tavoitteista, jotka kannustavat parempiin suorituksiin, mutta toisinaan se johtaa siihen ettei olla koskaan tyytyväisiä siihen mitä tällä hetkellä on. 

Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen pitää osittain myös minun kohdalla paikkansa. Innostun vaihtelusta ja on luonnollista, että haen tyydytystä muutoksen hakuisuuteeni uusilla kokemuksilla. Siitä syystä olen aloittanut taas kirjoittamaan säännöllisesti ylös kiitollisuuden aiheita ja syitä siihen, miksi olen juuri niistä asioista kiitollinen. Se on kyllä ihmeellinen juttu, mutta paneutumalla näihin asioihin perin pohjin auttaa niiden tiedostamisessa ja sitä kautta asenteeni on myös alkanut muuttumaan positiivisempaan suuntaan. Nyt en enää säännöllisesti mieti mitä jossakin muualla olisi paremmin ja mistä saatan jäädä paitsi? 


















Keskittymällä asioihin joista on kiitollinen tällä hetkellä, alkaa huomaamatta vetämään puoleensa lisää positiivisia asioita. Pienet kiitollisuuden aiheet muuttavat asennetta positiivisemmaksi ja näemme asiat ihan eri valossa verrattuna siihen, että ajettelemme mitä meiltä puuttuu? Jos mietit mielessäsi "minulla EI OLE tarpeeksi lomaa" tai esimerkiksi "tänäänkään aurinko EI paista" on varmaa, että keräät lisää negatiivisia asioita elämääsi. Sen sijaan jos mietimme "olipa ihanaa viettää kaksi vapaa päivää ystävän kanssa" tai "kiva, että voin taas sytyttää kynttilät ja takan kun on pimeää" tuo paljon positiivisemman viban ja sitä kautta mahdollisuuden tuottaa lisää toivottuja asioita elämään.


"A grateful heart is a magnet for miracles"


Samalla olen panostanut siihen, että teen päivittäin jotain mikä tekee minut onnelliseksi. Täällä Teksasissa on helppo jättäytyä virran vietäväksi ja keskittyä perheeseen ja etenkin lapsiin 24/7 ja unohtaa siinä samalla mitä itse haluaa tehdä ja mitä unelmia itsellä on? Sama voi käydä myös silloin kun painaa töitä niska limassa ja unohtaa että onhan sitä muutakin. Olen kyllä toitottanut tästä jo vuosikausia, mutta unelmat saattavat kiireessä unohtua ja viikot muuttuvat kuukausiksi ja kuukaudet vuosiksi. Yhtäkkiä sitä huomaa ettei ole oikeastaan keskittynyt itseensä lainkaan. Se voi sitten kostautua myöhemmin, kun ei olekaan toteuttanut omia unelmia vaan kenties jonkun toisen.



























Jokainen pystyy itse vaikuttamaan siihen kuinka hyvä päivä tästäkin päivästä tulee. On täysin jokaisen omalla vastuulla kuinka asiohin suhtaudumme. Kuinka paljon loukkaannumme toisen sanoista tai teoista? Kuinka paljon meitä suututtaa, että kahvilan myyjä oli töykeä tai että joku puhui palaverissa päälle tai pomo ei huomioinut sinun panostasi. On täysin normaalia tuntea pettymystä, iloa, innostusta, rakkautta ja vaikkapa vihaa. Annetaan tunteen tulla ja mennä, mutta ei jäädä vellomaan esimerkiksi pettymyksen negatiiviseen tunteeseen. Se on kuitenkin vain tunne, joka syntyi omassa mielessä. 



"I am thankful for my struggle because through that I found my strength" 


On luonnollista, että meistä jokainen kokee myös surua elämänsä aikana. Luotan siihen, että meille jokaisella on oma "polku" kuljettavana ja siihen kuuluu välillä vaikeitakin paikkoja, jolloin meiltä vaaditaan voimia ja sinnikkyyttä päästä polulla eteenpäin. Juuri nuo haasteellisemmat vaiheet tekevät meistä entistä vahvempia ja valmiimpia seuraavaan vaiheeseen. Muistetaan vain olla itsellemme armollisia ja luopua ikuisen suorittamisen paineesta. 



Kirjoita paperille mistä olet kiitollinen juuri nyt? Nimeä viisi asiaa ja syyt siihen, miksi olet juuri niistä asioista kiitollinen. On hurjaa kuinka alamme pitää asioita itsestään selvyyksinä ennen kuin oikeasti paneudumme siihen, että hei, on aika luksusta herätä jokaiseen aamuun omasta puhtaasta kodista terveenä. Trust me, tämä toimii vaikka kuulostaa kliseiseltä.


Juuri nyt olen kiitollinen siitä, että olen terve ja auto on taas korjattu! Voin taas mennä juoksemaan poluille ja voin myös käydä autolla hoitamassa asioita. Sain eilen pitkästä aikaa ruisleipää ja mantelisuklaata. Lisäksii poikani koulukuva onnistui, Jee!



Kiitollisena toivotan hyvää joulun (lumen) odotusta,
Marika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Millainen oli vuosi 2018?

Aina, kun vuosi vaihtuu, tulee katsottua menneeseen vuoteen. Mitä tapahtui? Missä olin ja mitä sain aikaiseksi? En asettanut suuria tavoitte...